Vineri, 15 Februarie 2019 02:00

Deficit de proteine: 6 semne că nu consumi suficiente

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Corpurile noastre au nevoie de proteină pentru orice, aceasta fiind fundamentală pentru toate celulele din corp, fie că vorbim de piele, muşchi, oase, cartilaje, păr, orice. Tocmai de aceea, consumul zilnic de suficientă proteină este esenţial pentru organism pentru a repara celulele deteriorate şi pentru a ajuta la crearea altora noi. Atunci când nu consumăm suficiente proteine, în timp, acest obicei poate avea impact asupra sănătăţii noastre, în special atunci când urmezi o dietă şi nu îi oferi necesarul zilnic, lucru care face ca procesul de slăbire să nu fie atât de eficient pe cât te aştepţi.

Cantitatea necesară de proteină de care corpul are nevoie diferă de la o persoană la alta, în funcţie de vârstă, gen, înălţime, greutate şi, bineînţeles, cât de activă este. În general, este recomandat să consumăm 0.8 grame de proteină per kilogram, în funcţie de greutatea corpului. Adulţii tineri vor consuma mai uşor necesarul zilnic de proteină, datorită dietei diversificate pe care o au. În schimb, persoanele care cel mai probabil se confruntă cu un consum mic de proteină sunt cei care suferă de boli cronice sau care mănâncă prea puţin, cum ar fi veganii şi vegetarienii. Din fericire, câteva semne evidente ne semnalează consumul insuficient al acestui macronutrient.

Ai poftă de proteină. Atunci când nu consumi suficientă proteină, în scurt timp, corpul îţi spune acest lucru prin poftele pe care le ai. Aşadar, în caz că simţi nevoia să mănânci un sandwich cu piept de pui sau un bol cu supă de linte, ascultă-ţi corpul.

Ai poftă de dulce. Proteina împreună cu grăsimea se digerează mai greu decât carbohidraţii. Dacă una dintre mesele principale conţine prea mulţi carbohidraţi şi puţine proteine, se vor digera rapid, iar astfel se produce dezechilibrul glicemiei şi apare pofta de dulce. Ideal este să consumăm proteine alături de carbohidraţi ca digestia să se facă mai încet, iar glicemia să se schimbe treptat.

Părul este subţiat. Părul este făcut din proteină (keratină, mai exact). Dacă nu consumi suficiente proteine, în timp, vei observa schimbări la nivelul părului: va deveni tot mai subţire şi va cădea mai des. Asta pentru că organismul nu mai foloseşte proteina pentru a ajuta la creşterea părului, ci o depozitează.

Citit 1354 ori Ultima modificare Vineri, 15 Februarie 2019 18:01

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
930620

Autentificare