Ingrediente:
900 g pulpe de pui dezosate, fără piele 300 ml vin roșu sec C 3-4 linguri ulei de măsline 2 lingurițe bază pentru mâncăruri 0.5 linguriță cimbru uscat 0.25 linguriță piper măcinat 2 căței de usturoi 2 dovlecei 2 știuleți de baby porumb 500 g roșii cherry sare 10-12 bețe de bambus pentru frigărui
Preparare:
Într-un castron, se amestecă vinul cu uleiul, baza pentru mâncăruri, 1 lingură de sare, cimbrul, piperul și usturoiul pisat. Se spală carnea, se taie în cubulețe de 3-4 cm și se pune la marinat în acest amestec timp de 2 ore, la temperatura camerei, în castronul acoperit cu un capac. Se spală dovleceii și roșiile. Se taie știuleții și dovleceii în bucăți de 2-3 cm. Se înfig alternativ carnea și legumele în țepușe, astfel încât sa rămână un capăt liber de 6-7 cm. Se pun frigăruile pe grătarul încins, se întorc la fiecare 2 minute și se ung cu marinata, folosind o pensulă.