Ingrediente:
250 g morcovi
2 ouă
250 g hering în ulei
1 ceapă roșie
400 g cartofi fierți în coajă
200 g sfeclă roșie murată
4 fire pătrunjel
4 fire mărar
100 g maioneză pentru salată
sare
piper
Preparare:
Curăță morcovii și fierbe-i în apă clocotită cu sare, aproximativ 8 minute. Fierbe și ouăle în apă clocotită, aproximativ 10 minute. Între timp taie heringul în bucăți potrivite.
Curăță și taie ceapa felii mari. Răcește morcovii și ouăle sub jet de apă rece. Descojește cartofii și dă-i prin răzătoarea mare, împreună cu morcovii.
Taie sfecla în felii subțiri. Spală și toacă mărunt verdețurile și taie ouăle în sferturi.
Pe o farfurie, pune consecutiv câte un strat de cartofi cu maioneză, fileuri de hering, morcovi, ceapă, sfeclă roșie și ouă, condimentând cu sare și piper. Presară verdeață deasupra.