Sâmbătă, 16 Martie 2019 02:00

Hummus cu coriandru și pastă de măsline

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ingrediente: 

  • 200 g năut Pirifan   
  • 100 g pastă de măsline    
  • 60 ml ulei de măsline    
  • 1 jumătate de lămâie   
  • coriandru proaspăt   
  • sare    
  • piper negru măcinat

 

Preparare:   

  • Se pun la fiert boabele de năut (năutul, ca și fasolea, fierbe mai repede dacă boabele sunt puse la înmuiat cu o seară înainte de a le găti). După ce s-au fiert, se pun într-o strecurătoare și se lasă la răcit. Se poate folosi și năut din conservă, care este deja fiert.   
  • Se dau prin mașină boabele de năut și se amestecă treptat pasta rezultată cu uleiul (ca la maioneză).   
  • La final, se adaugă sucul de lămâie, o lingură de coriandru tocat mărunt și pasta de măsline. Se pune sare și piper după gust și se mai amestecă puțin.   
  • Se servește cu pâine prăjită și o salată verde alături.
Citit 1361 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Martie 2019 02:04