Sâmbătă, 23 Februarie 2019 02:00

Tarte flambée în formă de inimă

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

ngrediente: 

  • 160 g făină Țara Mea + făină pentru blat
  • 1 praf sare 1 praf 
  • zahăr
  • 1 gălbenuș de ou 
  • 1 lingură lapte semidegresat
  • 3 linguri smântână
  • 1 lingură pastă de ardei iute
  • 1 ardei gras roșu mic
  • 40 g mozzarella rasă 
  • 8 roșii cherry
  • 1 mână rucola
  • sare grunjoasă de mare
  • amestec de piper măcinat grosier

 

Preparare:   

Pentru aluat, se frământă făina, sarea, zahărul și laptele timp de aprox. 4 minute cu ajutorul unui mixer cu telurile de framântat și se lasă la dospit, acoperit, timp de cca. 30 de minute.   

Se întinde aluatul sub formă de dreptunghi (cca. 30x30 cm) și se decupează din el o inimă mare. Se așază pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se taie în fâșii aluatul rămas și se așază sub formă de cordon pe marginea inimii, apăsând ușor. Se bate oul cu smântâna și se unge marginea inimii cu acestea.

  • Se amestecă brânza proaspătă și pasta de ardei și se condimentează cu sare și piper.   
  • Se spală și se curăță ardeiul roșu și se taie cubulețe.
  • Se unge tarta cu această cremă și se pune pe o jumătate o parte din cubulețele de ardei.
  • Se coace tarta în cuptorul preîncălzit la 220° C timp de cca. 15-20 de minute.   
  • Se spală roșiile și se taie pe jumătate.
  • Se toacă rucola grosier.
  • Se așază apoi pe tarta fierbinte și se condimentează cu sare și piper.   
  • Se așază ardeiul rămas sub formă de săgeată care trece prin inimă și se servește imediat.
Citit 1408 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Martie 2019 03:13