Joi, 30 Iulie 2020 00:34

Proiecte de creștere economică sustenabile pentru Dr. Tr. Severin - (prima parte)

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Severinul va fi atestat ca stațiune turistică

Alături de consilierii locali liberali viceprimarul Daniel Cîrjan a propus, demararea procedurilor pentru atestarea ca stațiune turistică a municipiului Drobeta Turnu Severin. Municipiul Drobeta Turnu Severin are o istorie bogată și unele dintre cele mai vechi și reprezentative obiective turistice din România, printre care amintim doar câteva: Schela Cladovei, Castrul roman Drobeta, Piciorul Podului lui Apolodor, etc.


„Toate aceste obiective turistice, puse eficient în valoare, ar putea face din Severin una dintre cele mai căutate destinații turistice din România.
Atestarea ca stațiune turistică are numeroase avantaje:
- atragerea mai uşor investiţii şi fonduri europene speciale pentru dezvoltarea zonei turistice
- operatorii economici privaţi, cum sunt, de pildă, hotelurile şi pensiunile, vor putea, la rândul lor, să acceseze fonduri europene rezervate exclusiv zonelor turistice pentru construcţii, dotări, modernizări ” spune viceprimarul municipiului, Daniel Cîrjan.

Scutirea totală de impozite pentru investitorii care crează locuri de muncă în Drobeta Turnu Severin

Viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Daniel Cîrjan, a iniţiat, alături de consilierii locali liberali un proiect de hotărâre de Consiliu Local care prevede scutire totală de la plata impozitelor şi taxelor locale, deci impozite şi taxe 0 (zero), pentru investitorii care crează locuri de muncă în municipiul Drobeta Turnu Severin.
„Atragerea investiţiilor şi

susţinerea dezvoltării economice a Municipiului Drobeta Turnu Severin trebuie să fie o prioritate absolută a autorităţilor publice locale, de aceea se impune acordarea de scutiri de plata impozitelor pe cladiri si teren pentru toate companiile care investesc sume de bani în comunitatea noastră şi creează în acelaşi timp locuri de muncă bine plătite. Acordarea de facilităţi fiscale la plata impozitelor şi taxelor locale pentru persoane juridice în vederea atragerii de investiţii în municipiul Drobeta Turnu Severin″, a declarat viceprimarul Daniel Cîrjan.

O nouă hotărâre ”anti-lene”

Viceprimarul Daniel Cîrjan alături de consilierii liberali a inițiat un proiect de hotărâre cu scopul de a facilita legătura dintre administrația locală și companiile care au nevoie de angajați, având în vedere că s-a modificat Legea 416/2001, prin care se restricționează accesul la ajutorul social. Cei care refuză un loc de muncă riscă să rămână fără ajutorul social.
” Alături de consilierii locali am inițiat un proiect de hotărâre privind stimularea identificării unui loc de muncă pentru titularii de ajutor social din municipiul Drobeta Turnu Severin (hotărârea anti-lene). Având în vedere modificările legii, proiectul de hotărâre pe care l-am inițiat prevede, pe de o parte, un control mai strict al respectării condițiilor de acordare a ajutorului social, iar pe de altă parte, punerea în permanență la dispoziția instituțiilor abilitate și a societăților comerciale cu locuri de muncă vacante a persoanelor titulare de ajutor social care sunt apte de muncă”, a declarat viceprimarul Severinului Daniel Cîrjan.

Scutirea de la plata
impozitului pe locuință

Proprietarii apartamentelor din blocurile de locuințe care fac lucrări de creștere a performanței energetice (anvelopare) beneficiază de scutire la plata impozitelor pe clădire pentru o perioadă de 7 ani la Drobeta Turnu Severin.
Pentru a beneficia de aceste facilități, proprietarii apartamentelor trebuie să execute pe cheltuiala proprie aceste lucrări de anvelopare, cu o firmă specializată, în baza recomandărilor auditorului energetic, iar aceste lucrări să fie menționate expres în procesul verbal de recepție a lucrărilor.
”Scutirea de la plata impozitului pe locuință pe o perioadă de 7 ani se acordă începând cu anul următor celui în care se execută aceste lucrări de anvelopare. Documentele necesare de depun la Direcția de Taxe și Impozite Locale din cadrul primăriei Drobeta Turnu Severin. Acest proiect l-am inițiat împreună cu consilierii locali liberali încă din anul 2015”, precizează viceprimarul Daniel Cîrjan.

Citit 747 ori Ultima modificare Joi, 30 Iulie 2020 00:38

citeste ziarul

mica publicitate

cel mai harnic prmar

cel mai harnic viitor prmar

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
201435

Autentificare