Joi, 14 Martie 2024 14:21

Distribuție Oltenia continuă investițiile în beneficiul consumatorilor săi din localitatea Dăbuleni, județul Dolj

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În data de 14 februarie 2024, operatorul Distribuție Oltenia a finalizat semnarea contractelor pentru obținerea finanțării din partea Ministerului Energiei. Proiectul de modernizare a stației de transformare 110/20/10 kV Dăbuleni din orașul Dăbuleni, județul Dolj este în valoare de peste 65 milioane RON.

Prin strategia sa de dezvoltare, Distribuție Oltenia își propune să îmbunătățească nivelul de siguranță în distribuția de energie electrică și să reducă pierderile de energie. 

Viziunea Distribuție Oltenia este de a deveni o companie modernă, flexibilă, capabilă să răspundă oricăror provocări pe care le ridică evoluția tehnologiilor în distribuția energiei electrice, în același timp satisfăcând cerințele consumatorilor.

Contractul cu numărul 55/14.02.2024 are în vedere implementarea proiectului: „Modernizarea stației de transformare 110/20/10 kV Dăbuleni, oraș Dăbuleni, județul Dolj în vederea creșterii gradului de siguranță în exploatare și alimentare cu energie electrică”.

Prin derularea acestui proiect vor fi realizate investiții în infrastructura energetică în vederea reducerii pierderilor din rețea și realizarea în condiții de siguranță și continuitate a serviciilor de distribuție a energiei electrice.

Semnarea proiectului presupune:

Modernizarea stației de transformare 110/20/10 kV Dăbuleni prin:

< Modernizarea a 10 celule de 110kV;

< Înlocuirea și reabilitarea a 4 transformatoare din raza stației;

< Modernizarea a 13 distribuitoare 20kV prin utilizarea de celule cu mediul de stingere al arcului electric în vid;

< Modernizarea grupurilor de tratare a neutrului din stație;

< Instalarea unei măsuri de protecție în stația 110kV Potelu, pe LEA (Liniile Electrice Aeriene) 110kV Potelu – Dăbuleni, echipată cu protecție diferențială longitudinală.

Digitalizarea stației 110/20/10 kV Dăbuleni, prin:

< Instalarea de echipamente de monitorizare și măsură, inclusiv echipamente de telecontrol și integrare în SCADA (Supraveghere, Control și Achiziție de Date) și ADMS (Sistem de Management al Distribuției);

< Integrare stației în SCADA RTU echipat complet (telecomunicații, alimentare etc.);

< Digitalizarea măsurii în stație, la nivelurile de Înaltă Tensiune și Medie Tensiune;

< Instalare Rețea Fibră Optică (FO), pentru LEA 110kV Potelu – Dăbuleni, circa 14,28 km și LEA 110kV Dăbuleni – Bechet, circa 24,32 km.

Beneficiile consumatorilor:

< Creșterea nivelului de calitate a serviciului pentru consumatorii din orașul Dăbuleni;

< Continuitatea serviciilor SAIDI (sistemul de măsurare pentru durata medie a întreruperilor) și SAIFI (frecvența medie a întreruperilor) și menținerea tensiunii de alimentare în parametrii nominali;

< Reducerea tarifelor plătite de consumatori prin reducerea Consumului Propriu Tehnologic (CPT) și a cheltuielilor de operare (OPEX);

< Impact pozitiv asupra mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (32 tone CO2 anual, pentru o perioadă de 4-5 ani) și îmbunătățirea microclimatului local.

Valoarea totală a proiectului este de 65.175.539,91 RON. Valoarea maximă asigurată de Fondul pentru Modernizare este de 80% din cheltuielile eligibile, respectiv 50.365.689,39 RON. Valoarea asigurată de Beneficiar este de 27.041.528,53 RON.

Perioada de derulare a proiectului este de 33 de luni, începând cu 14.02.2024, data semnării contractului de finanțare.

Pentru mai multe detalii cu privire la investițiile realizate prin Fondul pentru Modernizare vă invităm să accesați adresa: modernisationfund.eu.

Citit 2126 ori Ultima modificare Joi, 14 Martie 2024 14:25

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
1025023

Autentificare