Marți, 18 Iulie 2023 09:41

Distribuţie Oltenia informează: echipele operatorului sunt în permanenţă în teren pentru remedierea incidentelor provocate de condiţiile meteo deosebite în judeţele Argeş, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Încă de la începutul atenţionării meteo, din 13.07.2023, operatorul de distribuţie a monitorizat starea reţelelor electrice afectate direct de evoluţia nefavorabilă a vremii şi a intervenit prompt în teren.

Pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile, la nivelul judeţelor afectate de condițiile meteo nefavorabile erau înregistrate următoarele deficienţe în alimentarea cu energie electrică care afectau parţial localitățile:

Judeţul Argeş – 43 de deranjamente individuale și localităţile: Valea Danului, Cuca, Ciomăgești, Morărești, Vedea, Mălureni, Mușetești, Cotmeana, Curtea de Argeș, Țitești, Stâlpeni, Pitești, Arefu, Rătești, Valea Iașului și Mozăceni;

Judeţul Gorj   32 de deranjamente individuale și localităţile: Bumbești – Jiu, Gornăcel, Meri, Strâmba, Vulcani, Ciuperceni, Vârtop, Pârâu de Pripor, Pinoasa, Vârț, Motru, Lupoaia, Târgu – Cărbunești, Berlești, Scrada, Licurici, Slăvuța, Crușet, Slămnești, Țicleni și Runcurel;

Județul Mehedinți - 17 deranjamente individuale și localitățile Isverna și Galicea;

Judeţul Vâlcea – 45 de deranjamente individuale și localităţile: Barza, Bârsești, Popești, Roșiile, Romanești, Lupuiești, Măgureni, Rotărești, Orlești, Zăvideni, Geamăna, Buciumeni, Vătășești, Stoilești, Lădești, Păsculești și Vlăduceni.

Operatorul de distribuție a reluat alimentarea cu energie electrică a localităților Orșova din județul Mehedinți, Romani, Pietreni, Bistrița, Drăgoești, Golești, Drăgănești, Băbeni, Rugetu, Stănești, Zăvoieni și Ciponești din județul Vâlcea. 

82 de echipe operative ale Distribuţie Oltenia şi ale prestatorilor externi se află în continuare în  teren în vederea remedierii tuturor deficiențelor electrice.

Este important de precizat că precipitaţiile însemnate cantitativ, viteza vântului, descărcările atmosferice și grindina de mari dimensiuni din cursul dimineții au condus la deficiențe electrice trecătoare, copaci căzuți în rețea, 16 stâlpi rupți, numeroase izolatoare și conductoare rupte. 

Totodată, au fost afectate 3 linii aeriene de înaltă tensiune în circuitul cărora 7 stâlpi de beton au fost rupți, alimentarea cu energie electrică a consumatorilor fiind preluată din surse alternative. Lucrările de înlocuire a tuturor stâlpilor rupți sunt îngreunate de accesul limitat în teren ca urmare a copacilor căzuți în urma furtunii puternice.

Operatorul Distribuţie Oltenia va continua să monitorizeze situaţia reţelelor electrice din aria sa operaţională, astfel încât disconfortul creat de evoluţia nefavorabilă a condiţiilor meteo să fie diminuat.

Citit 2054 ori

mica publicitate

citeste ziarul

dordorulet

editia de weekend

filme spirituale

media button

datina email add

Vremea pe 3 zile

Statistici

Afișări articole
945004

Autentificare